Aritma - Libuš 5:2 (2:1) - 24.03.2019 - Starší žáci U15

Články > Starší žáci U15 > Aritma - Libuš 5:2 (2:1)  |  24.03.2019


SK Aritma Praha – SK Libuš   5:2 (2:1)

Hráno:      24.03.2019 14:15
Hřiště:      Aritma – UMT
Sestava:   Matěj – Abdi, Péťa, Filip (62´ Peter), Ondra P. – Hop (56´ Menďas), Vláďa, Alf, Dan – Dom
  (53´ Ondra H.) – Luky
Branky:    Dan (Alf), Alf (Dan)
 

Jarní sezona nám začala na hřišti Aritmy. Po dobré zimní přípravě jsme byli v očekávání, co kluci v prvním zápase předvedou. Upozorňovali jsme kluky na standardky a na zbytečné fauly kolem vápna (bohužel kluci asi moc neposlouchali :-( …).

A začátek utkání nebyl z naší strany vůbec špatný! Začali jsme aktivně, balón jsme rychle posouvali, byli jsme v dobrém pohybu a hned z druhé šance jsme šli ve třetí minutě do vedení 1:0, kdy Alf vysunul dlouhým balónem Dana, který si z prvního doteku balón posunul za obránce a tváří tvář brankáři mu nasadil levou nohou jesličky!!! Krásná akce jako z televize :-).
My jsme se dále snažili hrát kombinačně, což se nám i poměrně dařilo. Domácí hráli jednoduše, vše pryč a pak bojovali o každý balón. Dlouhé nákopy nám dnes dělaly problémy. Někdy jsme působili až komicky, když jsme se tak nějak neohrabaně snažili balón odehrát. Domácí naše akce přerušovali dost tvrdě okolo půlky, kdy se s námi moc nemazali a jen hodně mírné posuzování některých faulů pana rozhodčího je ochránilo od karet. My jsme v tomto ohledu strašně hodní a hloupí, vše řešíme až na poslední chvíli okolo vápna, nebo bohužel i vápně! Kluky nabádám, aby faulovali co nejméně a snažili se čistě odebrat soupeři balón, ale když vidím, jak nás pak soupeři okopávají, tak nevím…
Po jednom dlouhém nákopu domácích mezi naše stopery míč poskakoval a my jsme nebyli schopní míč zpracovat nebo odehrát, přišel náš faul. Následoval centr do našeho vápna a v desáté minutě bylo vyrovnáno 1:1. Úplně zbytečná branka :-(. Obraz hry se moc nezměnil, my byli dále fotbalovějším mužstvem, ale už jsme nepůsobili živelným dojmem… Minutu před koncem poločasu jsme vyrobili úplně zbytečný roh a domácí z něho zápas otočili. Poločas skončil 2:1 pro domácí.

V kabině jsme znovu kluky nabádali co a jak chceme hrát a šli do druhého poločasu. Představoval jsem si, že kluci začnou pořádně makat a hrát jak umí, bohužel druhý poločas už z naší strany nebyl moc dobrý… V celém světle se ukázala naše hloupost, kdy jsme domácím darovali dvě penalty, které s přehledem obě proměnili. Nejdříve na 3:1, na to jsme odpověděli brankou Alfa, který se prosadil hlavou po centru Dana – 3:2. Pak druhá penalta na 4:2 (obě penalty byli jasné!!!).
Kalich hořkosti jsme si vypili u páté branky, kdy se nám nepovedla rozehrávka a domácí hráč trefil prázdnou branku a stanovil konečné skóre na 5:2 pro Aritmu.

V zápase, kdy jsme byli fotbalovějším mužstvem, nám domácí ukázali, jak se má bojovat a hrát srdíčkem, které nám bohužel dnes chybělo a byli jsme i moc pohodlní a nechtělo se nám bojovat!!! S takovým přístupem se hrát nedá a to by se měli všichni hráči do jednoho uvědomit!!!

Znovu i dnes jsme se přesvědčili, že se ještě pořád máme co učit, ale hlavně se pořád chceme zlepšovat!!!

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš