Jarní mistrovské zápasy - 18.05.2023 - Mladší žáci

Články > Mladší žáci > Jarní mistrovské zápasy  |  18.05.2023


Po neúspěšné podzimní sezóně, během které jsme vyhráli pouze dva zápasy a umístili se na 10. místě v tabulce, jsme na hráče při zimní přípravě více zatlačili.

První odměnou pro nás bylo krásné druhé místo na turnaji v Říčanech, ve kterém jsme do finále dokázali postoupit přes obávané Tempo. V jarní sezóně začínáme sklízet první ovoce naší práce.

Po rozpačitém začátku, kdy jsme odehráli první zápas proti Sokolu Písnice (poslední v tabulce) a zvítězili pouhých 3:0, přišly konečně úspěchy. Vítězství 4:2 s SK Ďáblice či 2:1 s SK Junior. Tuto vítěznou šnůru tří zápasů nám překazil až Loko Vltavín, kde jsme padli 0:5. Chuť si kluci spravili až výhrou proti SK Újezd Praha 9:2, přestože jsme v úvodu zápasu prohrávali 0:2. Pak bohužel přišla další prohra 2:4 s FC Barrandov, kdy jsme soupeři pomohli dvěma vlastními góly.

Další obávaný soupeř, který nás čekal, byl z Cholupic. Cholupice se drží v horní části tabulky a na podzim nás deklasovali 6:1. Naši kluci však na tento zápas nastoupili s velkým odhodláním uhrát výsledek, za který se nebudou muset stydět. Když jsme dostali gól už ve třetí minutě, bojovná nálada týmu upadla. V 9. minutě naštěstí přišla odpověď v podobě vyrovnávajícího gólu po chytře hozeném outu do uličky na volného Honzu a bylo vyrovnáno.
Poté se kluci opět zvedli a začali o výsledek bojovat. Po infarktovém zbytku zápasu s vyloženými šancemi na obou stranách zněl závěrečný hvizd sudího jako rajská hudba. Těžce vybojovaná remíza i pohled na protáhlé obličeje Cholupických nás zahřály u srdce.

Už nás čekají jen čtyři zápasy. Pevně doufáme, že naši borci budou pokračovat ve snažení vyšplhat se o nějakou tu příčku v tabulce výše. Držte nám palce.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš