Libuš - Bohnice 5:0 (1:0) - 09.03.2024 - A Team Muži

Články > A Team Muži > Libuš - Bohnice 5:0 (1:0)  |  09.03.2024


SK Libuš – TJ Slovan Bohnice   5:0 (1:0)

Hráno:        09.03.2024 16:15
Hřiště:       Braník – UMT
Sestava:     Kořínek – Šenk, Šupina, Dorazil – Calta (85' Sobotka), Davizi, Růžička D., Čížek – Nekola
    (82' Kocourek), Havlák (77' Chum), Klimeš (85' Stuchlík)
Branky:        19' 1:0 Klimeš, 61' 2:0 Havlák, 75' 3:0 Havlák, 82' 4:0 Calta, 85' 5:0 Čížek
ŽK:              Šenk

Do zápasu jsme doslova vlétli a hned v první minutě měli první šanci. Za minutku na to se zranil hostům v souboji o míč stoper, který dopadl asi špatně na rameno a musela přijet rychlá (přejeme brzké uzdravení). Dál se hrálo spíše pod naší taktovkou a v 19. minutě po hezké nahrávce Nekoly proměnil svůj nájezd Klimeš a poslal nás do zaslouženého vedení.
Stále však byla znát na obou týmech nervozita z prvního a důležitého utkání, tak se místy pohledná kopaná zrovna nehrála. Posledních deset minut prvního poločasu patřilo spíše hostům a také přišla jejich největší šance, když se po rohovém kopu prosadil krásnou střelou hlavou jejich útočník, ale Kořínek předvedl zákrok utkání a střelu vytěsnil opět na rohový kop. Pro nás dost důležitý moment zápasu.

Druhý poločas jsme začali hned dvěma nebezpečnými útoky, ale bez brankového efektu. Hrálo se spíše od vápna k vápnu. Po hodině hry Nekola vystihl rozehrávku soupeře, nahrál na Havláka a ten prudkou ranou zpoza vápna nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a poslal nás do dvoubrankového vedení. To hostující tým malinko srazilo v jejich houževnatosti a snaze uhrát dobrý výsledek. Naopak naše hra začala nabírat na obrátkách a nakonec jsme se prosadili i gólově. V 75. min. po Šenkovo dlouhém míči se nádherně trefil znova Havlák, poté v 82. min. přišla učebnicová kolmice Klimeše na Caltu, který po 60m sprintu zakončil s přehledem zkušeného matadora a zvýšil na rozdíl čtyř branek.
Tečku za utkáním udělala velmi povedená střela Čížka z velkého vápna. Hosté krutou porážku unesli a zápas se dohrál v klidném duchu. Zasloužená a důležitá výhra, výkon a hra z našeho pohledu určitě ještě nebyla ta top, ale dvě třetiny utkání určitě snesly přísné měřítko.

Další utkání odehrajeme v neděli 17.3. od 18:00 na UMT Satalice – proti prvnímu týmu soutěže – Spartaku Kbely.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Šupina + celý tým.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš