Kbely - Libuš 3:0 (2:0) - 17.03.2024 - A Team Muži

Články > A Team Muži > Kbely - Libuš 3:0 (2:0)  |  17.03.2024


Spartak Kbely – SK Libuš   3:0 (2:0)

Hráno:        17.03.2024 18:00
Hřiště:       Satalice – UMT
Sestava:     Kořínek – Šenk, Šupina, Dorazil – Calta, Beneš, Růžička D. (70' Davizi), Čížek – Nekola
    (20' Chum), Havlák (82' Kocourek), Klimeš
Branky:        14' 1:0, 45' 2:0, 84' 3:0
ŽK:              ­Davizi, Stuchlík (na lavičce)

Do zápasu s prvním týmem tabulky jsme jeli hlavně s úkolem odčinit poslední dva debakly ze vzájemných zápasů, hrát aktivně a disciplinovaně.

Domácí do utkání vlétli s plnou parádou a my byli chvílema jak na kolotoči. Obrana v čele s výborným Kořínkem v naší brance, však fungovala výborně, ale přesto se podařilo domácím ve čtrnácté minutě skórovat. Tím naštěstí tlak pomalu ustával a my se začali více a více věnovat též útočné činnosti. Nejdříve v 18. minutě vypíchl Nekola míč domácímu stoperovi a řítil se sám na branku, ale možnost šance překazil skluzem vracející se domácí obránce, který sice zasáhl míč, ale poté i Nekolův kotník. Místo faulu a možné červené se k našemu zděšení hrálo dál a Nekola pro zranění naopak dohrál.

Dál jsme se snažili při každé možnosti ohrozit domácí svatyni, ale chybělo nám vždy kousek štěstí (Havlákova střela do tyče) či přesnosti. Rozhodující moment utkání asi přišel již v nastaveném čase prvního poločasu, kdy při našem tlaku se dostali domácí do brejku, který skvěle hlavou zakončili a šlo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Druhý poločas si domácí více a poctivě hlídali svoji hru hlavně odzadu a do moc příležitostí, jako v poločase prvním, nás již nepustili. Naopak sami nám několikrát zle zavařili v našem pokutovém území a to hlavně po rohových kopech.

Poslední branka přišla šest minut před koncem a byla výstavní, když se domácí dostali k míči po našem špatném autovém vhazování a ztrátě míče v blízkosti šestnáctky. Následovala střela z 22 metrů přímo do šibenice a tímto krásným okamžikem byl stanoven konečný výsledek utkání.

Domácí výhra je zasloužená, ale dnes můžeme určitě odcházet se vztyčenou hlavou, i když jsme žádný bodík neurvali. Do dalších zápasů musíme jít stále cestou, kterou jsme si v zimě nastolili, tvrdě pracovat, snažit se co nejvíce odstraňovat chyby z předešlých utkání, vystupovat týmově, disciplinovaně a věřit ve vítězství v každém utkání.
Další zápas odehrajeme v sobotu 23.3. od 10:15 na domácím stadiónu proti mužstvu Řeporyj.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Kořínek;   2. Šupina;   3. Ha­vlák

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš