Zbraslav - Libuš 2:1 (2:1) - 28.04.2024 - A Team Muži

Články > A Team Muži > Zbraslav - Libuš 2:1 (2:1)  |  28.04.2024


SK Zbraslav – SK Libuš   2:1 (2:1)

Hráno:        28.04.2024 17:00
Hřiště:       Zbraslav – tráva
Sestava:     Kořínek – Kocourek, Šupina, Dorazil – Calta (85' Stuchlík), Růžička D., Gutheis, Čížek -
    Nekola (63' Lebl), Houdek (63' Havlák), Chum (63' Klimeš)
Branky:        10' 1:0, 28' 2:0, 44' 2:1 Chum
ŽK:              ­Kocourek

Oba týmy si byly vědomi důležitosti tohoto utkání a tak se začalo celkem ve vysokém tempu. Bohužel na domácích byla znát větší zarputilost jít si za vítězstvím, než na naší straně, kde spíš převažovala u některých hráčů až zbytečná nervozita.

Hned v desáté minutě se prosadili domácí hlavou po rohovém kopu a šli do vedení. Nám trvalo ještě dobrých deset minut než jsme se dostali pořádně do hry a začali mít mírnou převahu. Naše střely však končily buď vedle, nebo je stačil vyrazit brankář domácích (Gutheis 2×, Houdek, Růžička, Kocourek). Ve dvacátéosmé minutě přišel klíčový moment utkání, kdy po našem rohovém kopu se dostal soupeř do brejku, který jsme stačili odvrátit na roh a z jeho provedení jsme inkasovali úplně zbytečně podruhé. Dvakrát se dalo míč z našeho malého vápna odehrát, ale váhání a nerozhodnost v daný okamžik poslalo domácí do dvoubrankového náskoku. Gól spadající tak do žákovské kategorie. Do konce poločasu jsme si vytvořili menší tlak, ale chyběl větší důraz v pokutovém území. Nakonec minutu před koncem poločasu po trestném kopu z levé strany od Gutheise se míč odrazil ke Chumovi a ten nekompromisně zavěsil.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s odhodláním výsledek otočit, což se nám nakonec nepovedlo. Po hodině hry jsme sáhli ke trojímu střídání a do hry vstoupili kluci po delších zraněních, ale s vůlí pomoci týmu. Sice jsme měli optickou převahu, ale velké šance měl spíše soupeř, kdy nás držel svými zákroky výborný Kořínek v naší brance. V osmdesátéčtvrté minutě kopal z levé strany, tak z 26m, Gutheis trestný kop a jeho povedenou ránu vyndal domácí brankář ze šibenice.

Ke konci jsme měli velký tlak, kdy se posunul na hrot Šupina, ale bohužel nic tam nepadlo. V nastaveném čase střílel Stuchlík z hranice vápna, ale střela neměla patřičnou razanci a tak se opět zaskvěl domácí brankář a míč vyškrábl na roh. Všichni naši hráči včetně brankáře se nasunuli do pokutového území domácích se snahou o vyrovnání. To se však nepovedlo a tak odcházíme potřetí za sebou s prázdnou a naše pozice v tabulce je děsivá.

Dnes jednoznačně o zápase rozhodl náš nedůraz v pokutových územích.
Další utkání odehrajeme v sobotu 4.5. od 10:15 na našem stadiónu proti týmu 1999 Praha.

Nejlepší hráči z pohledu SK Libuš:   1. Kocourek;   2. Gutheis;   3. Kořínek, Šupina

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš