Libuš - Tempo B 0:3 (0:1) - 20.04.2024 - Starší dorost

Články > Starší dorost > Libuš - Tempo B 0:3 (0:1)  |  20.04.2024


SK Libuš – FC Tempo Praha B   0:3 (0:1)

Hráno:        20.04.2024 16:30
Hřiště:       Libuš – tráva
Sestava:    Sam – Šimi ©, Míra, Koza, Nazi – Koudy, Pepa (78' Šajny), Jony – Mery, Max, Habib
   (50' Martin Z.)
Branky:      -
ŽK:            54' Koza, 60' Pepa

Po výhře se Zličínem nás čekal nelehký úkol, a to navázat na výhru v derby proti Tempu.

Už od začátku jsme byli připraveni na kvalitu soupeře, a tak jsme začali se zavřenými vrátkami vzadu. V prvních deseti minutách se bojovalo spíše o střed hřiště, díky důraznému presingu Jonáše a Matěje získáváme několik míčů a přecházíme do dvou slibných šancí, které bohužel končí jen rohem.

Po několika minutách hry začíná diktovat tempo hry soupeř, do zavřené obrany se ovšem špatně proniká, a tak je jeho snaha marná, to by ovšem levá strana musela fungovat, několikrát zapomínaná na náběh soupeřova obránce, a tak křižnými balóny hrozí i soupeř. Hra jde z jedné strany na druhou, vytváříme si 2 samostatné uniky na brankáře, bohužel bez úspěchu. Blíží se konec poločasu a soupeř se po dlouhé době dostane k nám do vápna, to mu však stačí – po několika odrazech dostava balón do sítě a my prohráváme 0:1.

O poločase jsme si řekli, že nechceme polevit. Šance jsou, jenom je proměnit. Hrůzostrašný začátek druhé půle se nekoná a my se dostáváme do tlaku. Druhá půle se nese v duchu chyb jak z naší, tak ze soupeřovy strany. Hra je pořád nahoru dolu, opět musím vyzdvihnout důraz některých jedinců, kteří nám částečně vyhrávají střed hřiště a umožnuji slibné založení akcí. Ovšem bez výsledku, naší specialitou jsou úniky na brankáře, tentokrát však hoříme a šance neproměňujeme. A že jich nebylo málo. Soupeř si naši hru hlídá a také ještě párkrát zahrozí. Je třeba vyzdvihnout Sama, který nás podržel při příjmem kopu a fantastickým zákrokem podržel celý tým.

Definitivní tečku však dává soupeř, který využívá naší potřeby dat gól a po úniku zvyšuje na 0:2 v 90+2'. Po několika málo minutách se soupeř dostáva opět do uniku a získává penaltu. Z penalty upravuje na konečných 0:3.

Chtěl bych poděkovat klukům za výkon který předvedli, výsledek 0:3 zní sice jednoznačně, ale na hřišti to tak nevypadalo.
V dalším kole nás čeká nelehký soupeř, Fotbalová Akademie Alexe Zbura od 10:00 na hřišti Zličína. Věřím, že na Zličíne zopakujeme stejný výkon a přivezeme 3 body.

Tisknout | Sdílet na Facebook

© SK Libuš